Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Paten Birliği (ISU) Senkronize Buz Pateni Hakem Semineri, 10 – 12 Ekim 2025 tarihleri arasında Ankara’da düzenleniyor.
ISU SENKRONİZE BUZ PATENİ HAKEM SEMİNERİ BAŞLADI
Dünya genelinde 102 üye federasyon arasından seçilerek Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu prestijli seminer, ISU’nun ülkemize duyduğu güvenin ve iş birliğinin önemli bir göstergesi oldu.
Seminere; 7 farklı ülkeden Uluslararası Hakemler, Ulusal Hakemler, Teknik Panel Görevlileri ve Senkronize Buz Pateni Antrenörleri de gözlemci olarak katılarak, uluslararası kural değişiklikleri ile güncel gelişmeleri yakından takip etme imkânı buldular.
ISU tarafından görevlendirilen Senkronize Buz Pateni Teknik Kurul Başkanı Philippe MAITROT ve Teknik Kurul Üyesi Nina BISCHOFF, seminer boyunca katılımcılara moderatörlük yaparak deneyimlerini paylaşıyor.
Dünyanın dört bir yanından gelen teknik bilgi ve uygulamaların, Türk hakemleri ve teknik uzmanlarına aktarılması; ülkemizde senkronize buz pateni branşının gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Bu özel organizasyon sayesinde katılımcılar, uluslararası standartlarda değerlendirme yöntemleri, teknik panel görev tanımları ve hakemlik kriterleri üzerine teorik ve uygulamalı eğitimler alıyor. Ayrıca, güncel ISU regülasyonları doğrultusunda yapılan interaktif oturumlar, branşın gelişimi ve uluslararası düzeyde temsil gücünün artırılması adına önemli bir platform oluşturuyor.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu olarak, ISU’nun desteğiyle önümüzdeki yıllarda da ülkemizde uluslararası nitelikte seminerler düzenlemeye, hakemlerimizi ve teknik panel üyelerimizi geliştirmeye, uluslararası alanda yetkin, donanımlı ve saygın spor insanları yetiştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.

